the art of retouching

2009-01-29 @ 12:04:03 ? Permalink ?
Om någon skulle fråga mig vad jag verkligen, VERKLIGEN ville syssla med och verkligen vara bra på; så skulle jag svara redigering (eller att jobba med djur men då måste man flytta iväg).
Redigering av bilder har fascinerat mig i många år, att ändra på en bild så totalt, fast ändå få det att se verkligt ut. AMASING ! Det hade varit drömmen, att vara riktigt grym på det, och tjänat pengar på det.
Som denhär killen:
http://www.glennferon.com/portfolio1/index.html
Jag kan sitta och stirra på dessa bilder i timmar, bara för att undersöka skillnaderna. Och visst, jag kan lite grunder i redigering kanske, fast jag har liksom ingen att fota bilder av och sedan redigera. För människor är det som hade varit roligast att redigera. Jag har väl inte tålamodet heller. Annars hade jag lätt ägnat mig åt det.
Kanske borde söka upp lite bra tutorials för riktig redigering, kanske sådana som kostar lite. Det är ju lätt värt det ! :)
I alla fall som en hobby, för på högre nivå kan jag nog inte få det.
Men där har ni min dröm i alla fall, en dröm jag aldrig kan nå.

Jag känner för att lyckas med saker här i livet, lära mig spela gitarr har jag velat sedan innan jag fyllde tvåsiffrigt nästan, men jag har aldrig haft tålamodet, och jag har ingen riktig gitarr. Kanske dags att ge det ett nytt försök. Likaså med nya språk, alviska lovade jag mig själv att lyckas med för många år sedan, och visst hade det varit hur roligt som helst att kunna.
Kanske ska ge mig på lite saker här i livet, hitta min grejj jag vill syssla med. Kanske till och med jag har dolda talanger inom något ;)

Laban

2009-01-20 @ 20:21:18 ? Permalink ?
Vissa sår läker aldrig helt. Right ?
Det är över 5 år sedan (12 november 2003) som du försvann ur mitt liv. På bara några sekunder vändes allt upp och ner. Jag var 13 år och inte redo att förlora dig. Och på något sätt har jag satt en bild av dig i huvudet, en bild jag inte riktigt minns på riktigt.
Om sorgen blev för mycket eller om det man ser varje dag helt enkelt inte fastnar som en stark bild, det vet jag inte. Man tycker att jag borde minnas ditt utseende klart och tydligt då jag var 13 år. But i don't.
Men idag kollade jag på gamla videofilmer vi spelade in när jag var mindre.
Och smärtan efter dig lägger sig aldrig. Aldrig.
Du kommer alltid vara allt. Alltid vara min bästa vän, min soulmate, min bror, min Laban.
Och jag ska älska dig tills tiden tar slut. Och hoppet om att en dag träffa dig igen, det håller mig uppe. Du är min älskling.

Ett förhållande till ett husdjur är mer speciellt än något annat. Det är ett förhållande utan tvivel, utan bråk, utan all skit. Det är kärlek och det är så det ska vara. Jag älskar mina katter, Fluffis och Gizmo. De är mina bebisar.
Men du var min bror. Du varallt jag hade. Du var min barndom. Den barndomrn försvann med dig. Det kommer alltid vara hos dig. När jag tänker på min barndom kommer det alltid vara dig jag tänker på. Det kan ingenting ändra på.
Jag hatar att jag inte har mer minnen. Minnen jag kan ta på. Foton, filmer, vad som.
Men det är vad som sitter i hjärtat som räknas. Och jag älskar dig så jävla mycket.
Det hoppas jag att du vet.
Min älskade Laban <3

Måndag

2009-01-19 @ 20:45:22 ? Permalink ?
Roligare rubriker får man leta efter.

Helgen var underbar ! Eller ja, förutom smärtan i min tunga ^^, Men den kan jag leva med. Jag hade Joel hos mig lördag-söndag. UNDERBART ! Inget slår helgerna med Joel :* Då man kan ligga och gosa och bara va. Bara leva som man vill. Jag älskar honom för hur simpelt allt blir med honom <3
Jag älskar dig Joel. now and forever.

Måndagen gick fort i alla fall. Var i skolan, jobbade med projektarbetet och kollade php. i hate that.
För tillfället sitter jag hemma och glor på Smekmånaden. Fast jag vill vara hos min pojk !!! :'( blä. Jag hatar livet utan honom. Nu ska vi inte waina mer. Borde plugga matte men det gjorde jag innan ... i en stund i alla fall :P
Sova ska jag göra tidigt.

RSS 2.0