så var 2013 över

2013-12-31 @ 09:45:00 ? Permalink ? julias foto
Det här blir ett ganska personligt inlägg. Det här året har varit ett av de mest jobbiga i mitt liv.
Jag började året i en relativt ny lägenhet. Jag hoppar detaljer men det var en dålig tid i mitt sinne.
Min ångest tog upp det mesta av min tid och jag visste varken ut eller in.

I juni vändes vardagen upp och ner, jag hittade stöd i min syster (som alltid finns där för mig <3) och flyttade hem till Lammhult. Hade en riktigt bra semester (även om allt det dåliga gjorde sig påmint hela tiden) och lyckades även hitta en tillfällig lägenhet i stan.
Spenderade mycket tid med mina vänner, vilket jag är så jävla glad över.

Jag hittade även Mihai. pojken som smittar av sig med sin livsglädje och med råddjursögon som ingen annan.
Det är nytt och fantastiskt på många sätt.
Men mest tack ska nog gå till Martin, som pushade mig att söka hjälp, som satt i väntrummet mitt första besök på vårdcentralen, som hjälpt mig med medcinen och som läser mig bättre än jag själv gör många gånger.
Jag tror inte att han själv förstår hur viktig han är för mig, även om jag försöker påpeka det många gånger.

Så livet är på bättringsväg. Jag får hjälp med mina jobbiga tankar och ångesten som äter upp mig många kvällar. Jag har börjat träna på riktigt och det är nu det största intresset jag har. Jag älskar det.
Där blir jag den bästa versionen av mig själv. 2014 hoppas jag blir ett bättre år, och jag ska försöka våga hoppas det på riktigt och inte sätta käppar i hjulet för mig själv. 
 
 
 
 
 

Leka med ljus

2013-12-23 @ 22:18:07 ? Permalink ? julias foto
Det har varit dåligt med fotografier här på väldigt länge. Det är inte ofta jag orkar plocka upp kameran längre. Jag har nästan alltid med mig den överallt fortfarande, men hittar ingen inspiration.
Men fotokursen har fått mig att vakna lite, jag märker hur givande det är att försöka kommunicera något med foton, även om jag inte alls är bra på det.
Men jag övar.
 
Och jag har hittat så jäkla fina bilder med ljus i rörelse, något jag vill öva mer på. Gjorde lite själv hemma och det blev helt okej faktiskt, gillar andra bilden bäst eftersom man kan ana ljusen i rörelsen där. 
 
  
 
 
 

Dan innan dopparedan

2013-12-23 @ 14:10:25 ? Permalink ? julias vardag
Och jag har ingen julkänsla alls.
Jag försöker hitta den. Letar förtvivat.
Men det går inte.
Mitt huvud gör så jävla ont, jag är trött och sliten in till märgen.
Det känns som någon har ryckt tag i mitt innersta och slitit ut det, och jag kan inte självläka.
Känns som jag sitter ensam på en jävla kontinent och ingen orkar längre ta sig tiden att leta rätt på mig.
Och jag förstår. Jag skulle med lämnat om jag kunde.
Jag skulle också lämnat mig på andra sidan havet.
 
Det sägs att man ska kunna hitta styrka i sig själv. Hitta någon inre kraft. Jag verkar behöva hjälp med det, för det går åt helvete med det.
Jag känner mig svag.Jag är omgiven av de jag älskar men känner mig ändå ensam. Jag har världens bästa vänner, men jag orkar inte besvära dem mer. Förutom de där två som står vid mig, alltid. Som ringer och frågar hur det är, hur livet rullar, som kan sitta och lyssna på min skit. Och som jag kan sitta och lyssna på i timmar, för de vet allt om mig och jag vet allt om dem.
Den ena som funnits där sedan jag var 15 år, som är den jag skulle ta en kula för. På riktigt. Den enda personen som känner mig utan och innan, som är min klippa när livet rasar. Och som jag hoppas känner likadant för mig. Min allra närmaste vän, no matter vart vi är i livet.
Den andra, en oerhört fin vän jag förlorade i flera år, men som jag hittade tillbaka till. Som aldrig skulle döma mig, som kan sitta och garva åt lika sjuka saker som jag.
 
Förlåt för att all ångest och trötthet kommer emellan allt.
Jag blir taggarna utåt för att jag blir så frustrerad på mig själv.

RSS 2.0